top of page

MATÈRIES DE MODALITAT

DIBUIX ARTÍSTIC_FONAMENTS ARTÍSTICS_VOLUM_DISSENY_LLENGUATGES ARTÍSTICS CONTEMPORANIS_DIBUIX TÈCNIC APLICAT A LES ARTS PLÀSTIQUES I EL DISSENY_CULTURA AUDIOVISUAL_CREACIÓ FOTOGRÀFICA I CINEMA

La matèria de DIBUIX ARTÍSTIC és sobretot pràctica. El seu objectiu és aprendre a mirar, dominar el traç i disposar de recursos per expressar-se a través del dibuix. Durant els dos cursos de dibuix artístic, treballarem diferents temes per gaudir del dibuix. Començarem des de zero, treballant l'estructura de les formes bàsiques com el cub, el cilindre, l'esfera i el con, així com les ombres i il·luminacions, fins a dominar les tres dimensions i la perspectiva. Els temes d'estudi són molt variats: esbossos del natural, il·lustracions fantàstiques, còmic, bodegons, retrat, figura humana i altres relacionats amb artistes i la història de l'art. A més, treballem en un projecte personal lliure a la llibreta de dibuix. Experimentarem amb diferents tècniques de dibuix com llapis, tinta, aquarel·la, retoladors, collage, grafit, carbó, sanguina i pastel. 

A FONAMENTS ARTÍSTICS partim de la Història de l’Art per analitzar  i estudiar com els artistes i creatius es basen en el passat per crear l’art del seu present. Ajudem a l’alumnat a conèixer i entendre l’art com a font de creació.

És una matèria que pretén l’estudi de les obres i de les produccions artístiques, enteses com a produccions resultants de la creativitat i actuació humanes, que s'expressen amb codis propis i enriqueixen la visió global de la realitat i les seves múltiples formes de manifestar-se. Comprèn diferents períodes històrics i diferents civilitzacions perquè es vol donar una visió global dels canvis i continuïtats de les arts, centrant l’atenció especialment en les manifestacions artístiques dels períodes més recents.És una eina per afavorir la maduresa intel·lectual i humana, ja que facilita el treball autònom per mitjà de tècniques d'indagació i investigació sobre obres representatives i rellevants que ajuden a l'adquisició d'habilitats d'observació, anàlisi, interpretació, sistematització, valoració i comunicació. Tot plegat contribueix a ampliar la mirada personal amb el consegüent desenvolupament de la sensibilitat estètica i del respecte per la diversitat de manifestacions artístiques.

La matèria de VOLUM pretén introduir l'alumnat en la reflexió i producció de la realitat tridimensional. Per atendre aquest objectiu, cal partir de l'estudi i de la intervenció directa en aquesta realitat tridimensional, entesa com l'entorn.Es treballa des de la vessant pràctica i teòrica.

 

L’objectiu final és la creació artística inspirada en les temàtiques i tècniques estudiades a classe i que comporten el coneixement tant de diferents autors i moviments artístics, així com la utilització de tècniques diverses.

El DIBUIX TÈCNIC APLICAT A LES ARTS PLÀSTIQUES I EL DISSENY es desenvolupa a primer. S'organitza en àmbits diferenciats: dibuix geomètric, geometria descriptiva.  Comprèn un acostament als conceptes i procediments de geometria plana i d'introducció a la geometria descriptiva, fent especial incidència en la representació tridimensional mitjançant les perspectives. S'aprofundeix en els continguts conceptuals i procedimentals més rellevants i fonamentals relacionats amb l'Art per tal de consolidar un nivell de coneixement idoni, amb l'objectiu que l'alumnat pugui afrontar amb èxit els reptes futurs al món del disseny i l'Art.

Des de DISSENY apropem a l’alumne a mirar diferent el seu entorn. Entendre que en tots els àmbits de la vida quotidiana, hi trobem disseny.I veure una assignatura que pretén buscar solucions a necessitats o problemes. Des d’organitzar missatges visuals per fer-los més entenedors, a produir objectes i eines per facilitar accions, a organitzar espais interiors per fer-los més acollidors.

 

L’alumne s’introduirà el món del disseny i aprendrà quina metodologia a seguir per tal dissenyar elements gràfics, com per exemple cartells, identitats corporatives, estampats, tipografies i edició impresa.  Dissenyar productes, des de packagings a repensar i millorar productes de la vida quotidiana. Fins a dissenyar espais, com un interior d’una casa fins a construir una maqueta d’un stand.

LLENGUATGES ARTÍSTICS CONTEMPORANIS a través de tres competències específiques, els alumnes aprenen a apreciar la diversitat d'obres i corrents artístics, a descobrir els artistes més rellevants i a desenvolupar les seves pròpies habilitats creatives per comunicar la seva pròpia visió estètica del món.

Tant a CULTURA AUDIOVISUAL com a CREACIÓ FOTOGRÀFICA I CINEMA  Els temes que tractem estan relacionats amb la imatge fixa i l'audiovisual: història del cine, fotografia, guió il·lustrat, còmic, so, televisió, publicitat, vídeo i animació. La metodologia emprada vol familiaritzar-nos amb la creació audiovisual a través de la pràctica. A l'institut apostem per les noves tecnologies i disposem d'un plató per fer treball fotogràfic videogràfic i tot el material necessari com trípodes,reflectors, difusors, micros, gravadores de so i càmeres rèflex, així com sala d'ordinadors amb programari específic. Treballem de manera individual i en grup per tal de crear imatges i idear, rodar i editar peces audiovisuals. Al blog podeu gaudir d'alguns dels treballs més interessants. BLOG "El hombre cámara" 

 

IMG_1163.JPG

MATÈRIES COMUNS I CREACIÓNS

              EDUCACIÓ FÍSICA_CATALÀ-CASTELLÀ_FILOSOFIA_ANGLÈS_CIENCIES PEL MÓN CONTEMPORANI_HISTÒRIA

Sempre amb el fil conductor de l'art des de les matèries comuns es fan produccions com vídeos, cartells, il·lustracions, poemes, cal·ligrames, portades de llibres, còmics, instal·lacions i exposicions. Tots els departaments s'impliquen a valorar i desenvolupar el costat creatiu del nostre alumnat.

MOTIVACIÓ

CULTURA

CREACIÓ

SENSIBILITAT

RECERCA

4.jpg
IVH_V3_Color_v1.png

Institut Vall d'Hebron (08052700)

Pg. de la Vall d'Hebron, 93-95 08035 Barcelona Tel. 932125004

Centre: públic Horari: diürn

bottom of page